Inte bli någon annan! Kommentarer till Svd-ledare 1a juni

Hej Tove,

Tack för många fina ledare, vill gärna ge några kommentarer till dagens, sett ur den potentiella moderatväljarens perspektiv:

Vi vet att Moderaterna är bra på ekonomi. Vi tror oxå att fler reformer, som att ta bort värnskatten och att minska beskattningen i företagandet skulle göra alla i landet gott, även om vi förstår att det kan vara svårt att vinna val på. Men ett förlängt mandat för en Moderatledd regering kan komma att ändra på det i en framtid, det kan vi hoppas på.

Men skaffar man sig bra ekonomi så förväntar vi oss att man oxå ”gör bra saker”. För så gör vi själva! Och politiken skall göra de ”bra saker” som vi inte kan åstadkomma alena!

Dagens unga kvinnor tex, är ofta högutbildade, är ytterst strukturerade och mycket framåt. Jämdställdhetsfrågan är viktig för dessa unga duktiga kvinnor, som fortfarande kämpar i motvind. Sätt fokus på lönefrågan!

Miljön är så mycket mer än klimatfrågan. Östersjön tex, som vi alla älskar och maten är en jättestor fråga för unga väljare. Här kan politiken inte minst i kommunerna skapa bättre förutsättningar för ekologisk mat ( om skola och äldrevård går före).

Kulturen. Vad har Moderaterna gjort för kulturen?? Om man gjort något berätta! Här skulle man tex kunnat sänka skatter. Momssatsen 25 % på nyproducerad konst är världsunik. Om jag minns rätt har Island 0%, Frankrike 6% Florida 3 %. . . . Dags att se konstens viktiga kopplingar till kreativa näringar!

Och Försvaret . . . . . .( ja det behöver jag väl knappast säga något om till SvD! )

Den typiske Moderatväljaren classic har en sund ekonomisk inställning och vill att landet skall försvararas, ja! Men vi uppskattar likväl kultur, älskar naturen och miljön, gillar bra och nyttig mat! Detta är moderata värderingar som har blivit alltmer intressanta för fler och fler. Ju bättre vi får det, desto mer intresse lägger vi människor på det vi kan kalla allmän livskvalitet (Det gör Madonna oxå!) .

Det har man inte lyckats fånga upp!

Med vänlig hälsning

| Kategori: Okategoriserade.

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Den typiske Moderatväljaren classic är som riksdagsledamoten Maria Abrahamsson.
    Jo, jag har träffat henne i er valstuga på S Torg i Stockholm. Hon är dryg, arrogant och
    kunde inte ens svara på min fråga om vad som skiljer M och S politik när det gäller EU-medborgare som kommer till Sverige för att arbeta.

  2. Hej Fredrik! Jag har aldrig uppfattat Maria Abrahamsson så. Tycker att hon är en reflekterande, debatterande och lyssnande politiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>