Om mig

Är född och uppvuxen i Nyköping och har arbetat och levt över hela Sörmland, men är sedan 1984 bosatt i Strängnäs. Har två utflugna döttrar och ett fosterbarn, en pojke från Tanzania åtta år.

Driver sedan 1992 egen klinik, Mariakliniken AB för Oralprotetiska behandlingar.
Är tandläkare, specialist i oral protetik. Oral protetik betyder rekonstruktion av förlorade tänder, käkar eller andra strukturer i munhålan. Har forskat inom odontologisk materialteknik och har skrivit en licentiatavhandling inom detta område.

Strängnäs

Mitt politiska engagemang väcktes under mina flickors skolgång då jag engagerade mig i lokalpolitiken i Strängnäs, för Moderaterna. Är nu Oppositionsråd i Strängnäs kommun, och kämpar för blandannat bättre förutsättningar för barn och unga. Vår kommun måste bli skickligare på att utföra sina uppgifter. Först när de kommunala verksamheterna har vunnit människors förtroende kan Strängnäs bli en riktigt attraktiv kommun och en verkligt fin plats att leva på.

Södermanland

Hela Sörmland är mitt distrikt och jag är djupt bekymrad över den otidsenlighet som präglar vår mestadels socialdemokratiskt styrda landsdel. T.ex. visar styrningen av Sörmlands landsting alla tecken på moraliskt förfall och sammanbrott. Ett maktskifte är önskat av många, så att utvecklingen av sjukvården kan vända till patienternas fördel. Men också kvaliteten på undervisningen i skolorna är eftersatt i Södermanland. Sörmlands skolor visar oroande låga betygsresultat vilket gör att ungdomsarbetslösheten är hög. Vi måste ha bättre skolor och fler företag i Sörmland för att kunna få in alla ungdomar på en konstruktiv bana.

Afrika

Mitt tredje stora engagemang ligger i Afrika söder om Sahara, framförallt Östafrika där jag arbetat som tandläkare i flera perioder. Jag vill gärna sprida kunskap om Afrika och bidra till att vi tänker nytt inom biståndspolitiken för att Sveriges engagemang i högre grad skall leda till framsteg och utveckling.

Välkommen till min hemsida, och att följa och kommentera mina inlägg på dessa tre områden.

Maria-Personligt

Engagemang: Nya Moderaterna, Vårdföretagarna, East African Chamber of Commerce, Svenska kyrkans internationella arbete ”Hela Världen” Läkare utan gränser, Amnesty, ADIK (Advanced Dentistry in Kampala) Uganda, P-I Brånemark Institute Bauru , Brazilien.

Kommentarer A-Ö

Andhål: Östersjön och Victoriasjön
Behov: Kärlek, gemenskap, delaktighet, frihet
Citat: ”Du måste själv vara den förändring du vill åstadkomma” (Mahatma Gandhi)
Dröm: Att vi aktivt skapar grogrund för demokrati, kvinnors och barns rättigheter liksom frihet och teknisk utveckling i Afrika
Egenhet: Tänker bäst när det är tyst
Film: Elisabeth 1, Clintans sista film
Godisfavorit: Salta fiskar
Hemkänsla: I hela Södermanland och på många andra ställen
Idoler: Fredrik Reinfeldt, Per-Ingvar Brånemark
Jagar: Nej !
Klädfavoriter: Kläder som har en historia
Läser: Läser om gamla klassiker t.ex. Hemingway, politisk litteratur
Musik: Mozart, Michael Jackson, Six AM
Nyttigheter: Springer, tränar längdskidor, cyklar, mediterar
Omöjligt: Vara omtyckt av alla
Produkter: Närproducerat, ekologiskt
Quinna: Ja!
Resmål: Östafrika, Brasilien
Smycken: Från andra länder
Tidningar: Le Monde, The Economist, SvD, Strängnäs tidning
Utvecklande: Att ha vänner i alla åldrar och från olika världsdelar
Vill: Pendla mellan Strängnäs – Stockholm –Afrika
X-koordinat: Tiden
Ytterlighet: 9 mil på Vasaloppet 5 ggr
Zoomar in: Östersjön och Victoriasjöns miljöproblem
Årstidsfavorit: juni
Äter: GI
Önskedröm: Entreprenör i Afrika och kraftfull politiker i Sverige. Samtidigt!